گزارش کار آموزی در شرکت برق خراسان شمالی‎

گزارش کار آموزی در شرکت برق خراسان شمالی‎

 

گزارش کار آموزی در شرکت برق خراسان شمالی‎

 

 

مشخصات فایل گزارش:

فرمت: وورد، Word تایپ شده( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحات: 33 صفحه

کیفیت: بسیار عالی

با ارائه این گزارش کارآموزی به استاد راهنمای خود قطعا نمره 20 را کسب خواهید کرد. ما این مورد را به شما تضمین خواهیم کرد پس با خیال راحت این فایل را خریداری نمایید.

 

قسمتی از متن گزارش:

سیستم توزیع زمینی

اولین خطوط انتقال برق که در نیروگاه پرل استریت نیویورک به کار گرفته شدند خطوط زمینی بودند.

با توجه به تراکم جمعیت در مناطق مسی شهرها تمایل عمومی جامعه به منع عبور خطوط هوایی از این مناطق که علاوه بر ناآراسته نمودن محیط‘ مخاطراتی جدی نیز در بردارد، افزایش یافته است. امروزه با توجه به مصر بودن ساکنین مناطق و سازمانهای محیط زیست در مورد خالی بودن محیط از ستونهای چوبی و کابلهای هوایی و اسیر تجهیزات خطوط هوایی بعلاوه کاهش هزینه ساخت خطوط زمینی بواسطه پیشرفتهای جدید در این زمینه گرایش شرکتهای توزیع برق به تاسیس خطوط زمینی در بیشتر مناطق گردیده است.

سیستم توزیع زمینی نسبت به توزیع هوایی مزایایی را در بردارد که می تواند مهمترین مزیت آن بر کنار بودن سیستم از نیاز به خروج مدارها جهت سرویس و نیز هزنیه های مبوط به تعمیر تجهیزات صدمه دیده در اثر عوامل جوی چون رعد و برق ، یخ و برف، باران و طوفان می باشد.

در این سیستم احتمال وقوع حوادث ناشی از وسایل موتوری، آتش سوزی ها و برخورد سایر اشیاء خارجی با این بسیار کم است.

در این سیستم نیازی به قطع درختان که هزینه قابل توجهی در بردارد نمی باشد. مزیت دیگر تاسیسات توزیع زمینی عدم نیاز به جابجایی تجهیزات در صورت پیاده شدن طرحهای جدید خیابانها و جاده ها و سایر تاسیسات است.

در صورتی که سیستم توزیع زمینی مشکلات موجود در سیستم هوایی را ندارد ولی مشکلاتی مخصوص خود دارد. مخصوصاً وقتی که هادی ها به جای قرار گرفتن در کانالها به طور مستقیم داخل زمین دفن شده باشند مثلاً در اثر رشد ریشه درختان ممکن است هادی ها آسیب ببینند.

- ترکیب شیمیایی خاک ممکن است باعث خوردگی ترمینالها و سایر قسمتهای فی شود.

- رطوبت زمین و یخبندان ممکناست حادثه ایجاد کند.

کندن زمین احتمال دارد به کابلها و کانالها صدمه بزند. مسئله دیگری را که باید مورد توجه قرار داد این است که در مورد خطوط توزیع هوایی معمولاً وقتی به هنگام وزش بادهای شدید، باران و طوفان صدمه ای به شبکه وارد می شود عموم مردم از علت آن باخبر شده، بعلاوه جهت بازگرداندن سیستم به حالت عادی زمان کمتری نیاز می باشد، لیکن در مورد سیستمهای زمینی علت قابل رویتی برای قطع برق نیست و ضمناً جهت بازگرداندن سرویس به حالت عادی احتیاج به یک برنامه از پیش تنظیم شده و زمان کافی نمی باشد.

روش نصب کابل در داخل خاک

1- احداث کانال

2-مسطح نمودن کف کانال و بازدید کف و دیواره کانال به جهت عاری بودن از اشیا نوک تیز

3-ریختن 10 سانتی متر ماسه نرم

4-خواباندن کابل

5-روی کابل 10 سانتی متر ماسه نرم پوشانیده شود.

6- یک ردیف آجر به عرض 22 سانتی متر یا یک ردیف بلوک سیمانی

7-یک نوار پلاستیکی که روی آن ”توجه مسیر کابل نوشته شده باشد قرار داده شود

8- عمق کانال بسته به تعداد کابلهایی دارد که روی یکدیگر قرار می گیرد لذا فاصله بالاترین کابل فشار ضعیف از سطح زمین در پیاده رو نیاید از 60 سانتی متر کمتر و در سطح خیابان نباید از یک متر کمتر باشد و در مورد کابلهای فشار متوسط در پیاده رو نباید کمتر از20/ 1 متر و در خیابان کمتر از 40/1 باشد.

9-اگر تعداد کابلهای مورد وم برای نصب در داخل کانال زیاد باشد بهتر است به جای قرار دادن کابلها به روی یکدیگر کابلها پهلوی هم کشیده شود.حداقل فاصله کابلها از هم در صورت هم ولتاژ بودن 10 سانتی متر و در صورتی که یک کابل فشار ضعیف و دیگری فشار متوسط باشد 30 سانتی متر در نظر گرفته شود.

10-عرض کانال برای یک کابل حداقل40 سانتی متر و برای دو کابل کنار هم فشار ضعیف 50 سانتی متر و برای دو کابل که یکی فشار ضعیف و دیگری فشار متوسط باشد 60 سانتی متر می باشد.

11-در مواردی که کابل فشار ضعیف و فشار متوسط در یک کانال خاکی نصب می شوند باید کانال به شکل پله ای حفر و کابل فشار متوسط در بستر پایینی و کابل فشار ضعیف در بستر بالایی خوابانده شود.

12-هنگام حفر کانال خاکی باید آسفالت یا سیمان یا پوش کنده شود در یک سمت گودال به فاصله حداقل 1 متری انباشته شود.همچنین سایر مواد خاک برداری (خاک ریزه)در سمت دیگر گودال در فاصله 30 سانتی متری انباشته شوند.

 

فصل سوم

 

گزارش فعالیتهای انجام گرفته و یادگیری اطلاعات در این دوره

اولین دوره کارآموزی در امور برق شهرستان اسفراین عملا از شنبه 13/4/88 در اداره بهره برداری شروع شد و به توصیه مسئول محترم اداره قرار شد که با گروههای مختلف تعمیراتی همکاری انجام شود. به دلیل اینکه برای شروع به کار شبکه فشار ضعیف قابل فهم تر است ، هفته اول با این گروه همکاری داشتم. ضمن اینکه در بعضی روزها نیز با توجه به حجم کار این گروه همراه آنها به محل کار می رفتم.

 

1-3- شبکه فشار ضعیف:

شبکه فشار ضعیف بصورت تکفاز و سه فاز در تمام سطح گسترده شده است. ابتدا متعلقات و یراق آلاتی که در شبکه فشار ضعیف بکار می رود اجمالا توضیح داده می شود.

1-1-3- هادیها: به علت رسانایی بالای مس ، تمام سیمهای بکار رفته در شبکه فشار ضعیف از نوع مس می باشد. در شبکه های فشار ضعیف از سیم مسی 16 ، 25 و35 بیشتر استفاده می شود و سیم مسی 50 و 70 نیز ندرتا استفاده می شود . انواع مختلف هادیهای مورد استفاده در شبکه های فشار ضعیف که در ایران کاربرد دارد در جدول (1-3) آمده در یک شبکه پنج سیمه ، سیمها به ترتیب از بالابه پایین نول – روشنایی معابر – R – S – T می باشد. مقطع سیمها بستگی به بار و افت ولتاژ شبکه دارد. برای روشنایی معابر سیم مسی 16 توصیه می شود. هر چند در شبکه های فشار ضعیف قدیمی تر سیم نول را یک مقطع کوچکتر از سیم فازها در نظر می گرفتند اما توصیه جدی می شود که مقطع سیم نول را نیز برابر فازها در نظر گیرند.

 

 

جدول (1-3) هادیهای مورد استفاده در فشار ضعیف

جریان مجاز

آمپر

نیروی گسیختگی نیوتن

وزن تقربی

قطر نهایی

مفتولها

سطح مقطع حقیقی

سطح مقطع نامی

قطر

mm

تعداد

125

6370

133

1/5

7/1

7

89/15

16

160

9720

219

3/6

1/2

7

25/24

25

200

13770

310

5/7

5/2

7

36/34

35

250

19790

447

0/9

3

7

48/49

 

50

250

19400

438

0/9

8/1

19

36/48

310

26380

597

5/10

1/2

19

82/65

70

 

2-1-3- پایه ها: پایه ها وسایلی هستند که سیم های هوایی را از دسترس دور نگه می دارند. پایه ها سه نوع هستند: چوبی، بتونی و فولادی

تیر چوبی : سبکی این نوع پایه یکی از مزایای آن است و قدرت کششی آن بستگی به قطر تیر دارد. گران بودن استفاده از چوب در کشور دلیل کاربرد کم این نوع تیر می باشد. این نوع پایه ها برای شبکه های فشار ضعیف و متوسط تا اسپن 100 متر مناسب می باشد و معمولا در کشورهایی که چوب فراوان باشد مقرون به صرفه خواهد بود.

مناطق قدیمی شهرستان اسفراین به علت داشتن کوچه های تنگ و باریک اکثرا از تیرهای چوبی استفاده شده است. زیرا یکی از مزایای مهم این تیرها سبکی و حمل و نقل آسان آن است.

تیرهای بتونی: امروزه آنچه بیشتر در شبکه های فشار ضعیف بکار می رود پایه های 9 متری با قدرت کششی 200 ، 400 و 800 کیلو گرم نیرو است. منظور از نیروی کششی در هر پایه نیرویی است که به نقطه 25 سانتیمتری از بالای پایه وارد می شود و هر پایه می تواند تا 5/1 برابر مقدار مجاز را تحمل کند. همچنین هنگام ساخت تیر مشخصات زیر روی تیر حک می شود : نوع تیر ، تاریخ ساخت، آرم شرکت سازنده، اسم شرکت و علامت خطر. ضمن اینکه پایین ترین قسمت مشخصات تا ته تیر باید از لحاظ استاندارد 3 متر فاصله داشته باشد.

تهیه شده توسط سایت فایلکده برتر

 

 


دریافت فایل


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها